L'última operació contra una trama de corrupció al PP valencià pot posar en serioses dificultats les ja complicades opcions del partit de Mariano Rajoy de formar una majoria per a la investidura. Les detencions d'ahir són, segons el socialista Antonio Hernando, una «raó més» per rebutjar la gran coalició amb el PP, que està de corrupció «fins a les orelles», mentre des de Ciutadans el seu portaveu, Juan Carlos Girauta, va advertir que la corrupció ho «condiciona tot» en unes negociacions per al proper govern.

Girauta va explicar que no creu que Rajoy sigui el més idoni per abanderar un procés de regeneració quan un tresorer darrere l'altre del PP han estat imputats i les trames del seu partit són el «tema preferit» des fa temps.

El portaveu de Ciutadans no va voler posicionar-se sobre la possibilitat que el PP aparti Rajoy i presenti un altre candidat que pogués facilitar el suport del seu partit, aclarint que no pressuposen que el president en funcions tingui alguna culpabilitat en les causes que afecten el PP, però sí que el va acusar d'una negligència «extrema».

Des Podem, Iñigo Errejón va instar tant PSOE com Ciutadans a evitar que Rajoy pugui repetir a la Moncloa perquè, segons va dir, «ningú que parli de regeneració democràtica hauria de permetre» que el PP continuï al Govern.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va afirmar que «els continus casos de corrupció» en el PP «exigeix ??enviar-los a l'oposició», mentre el portaveu del PSOE al Senat, "scar López, va assegurar que no hi ha cap possibilitat sobre de la taula d'un acord amb el PP i va advertir que les pressions no faran que els socialistes donin suport al «partit més corrupte d'Espanya» per repetir a la Moncloa.

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va rebutjar la idea que el nou cas de corrupció a la Comunitat Valenciana pugui afectar les negociacions per formar govern. Hernando va assenyalar que el seu partit ha reaccionat «amb contundència» davant la detenció de Rus i altres membres del PP.