La Policia ha detingut a l'expresident de la Diputació de València i expresident del PP a la província Alfonso Rus per una presumpta trama de corrupció en l'empresa pública Impulso Económico Local S.A. (Imelsa) que el jutjat porta investigant des de fa gairebé un any en col·laboració amb l'exgerent d'aquesta societat Marcos Benavent, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de l'operació.

El cas es remunta a l'any 2014, quan la Fiscalia Anticorrupció va obrir una recerca arran d'una denúncia d'EUPV en la qual s'al·ludia a una presumpta trama de corrupció a l'empresa Imelsa. En concret, s'acusava a Benavent de crear una empresa pantalla, Berceo Manteniments, que facturava a altres cinc mercantils que al seu torn cobraven a Imelsa per treballs que presumiblement no es realitzaven. D'aquí s'haurien desviat diferents comissions, perjudicant a les arques públiques.

Al moment de la denúncia, la formació d'EUPV ja va indicar que li resultava difícil pensar que Alfonso Rus no sabés de les actuacions de Benavent, ja que aquest "havia nascut, crescut i s'havia enriquit sota el paraigua" del també exalcalde de Xàtiva (València), Rus.

Als pocs mesos es van fer públiques uns enregistraments en les quals presumptament es podia escoltar a Alfonso Rus -nascut el 1950- comptant bitllets del cobrament de comissions, extrem que aquest sempre ha negat. En concret, se sentia com suposadament deia: "Un, dos, 2.000, 3.000... i 12.000 euros. Dos milions de peles".

Aquest suposat cobrament de comissions, en aquest cas durant els anys 2005 i 2006 vinculades amb la Mostra de València, també va esquitxar a la llavors regidora de Cultura a l'Ajuntament de València amb l'anterior govern municipal 'popular' María José Alcón. Aquests enregistraments van provocar que el PP li suspengués de militància.

També els enregistraments de Rus li van costar el seu lloc tant a la Diputació -va estar des de 2007 fins a maig de 2015- com en el PP, partit en el qual ocupava des de 2004 el càrrec de president de la província de València -va ser suspès de militància quan el president del PPCV era Alberto Fabra, també llavors president de la Generalitat-.