L'alcalde de València, Joan Ribó, va instar el PP a cessar els quatre membres del grup municipal que van ser detinguts o són investigats (imputats) en l'operació judicial pel suposat cas de corrupció a l'empresa pública Imelsa, per «netejar» així la imatge de l'Ajuntament.

Ribó va comparèixer en roda de premsa al costat dels seus socis de Govern, el portaveu del PSPV, Joan Calabuig, i el de València en Comú, Jordi Peris, i va lamentar que els fets dels darrers dies «perjudiquen» i «debiliten» la imatge de València, així com la possibilitat de negociar projectes per a la ciutat.

L'alcalde, en nom del Govern local, va demanar al PP el «cessament immediat» de la secretària del seu grup municipal, María Carmen García Fuster, detinguda en l'operació; del portaveu a l'Ajuntament, Alfonso Novo, de l'assessor, Luis Salom, i l'administrativa del grup, María José Pi, si es confirma que segueixen investigats en la causa. Va advertir que «si no ho fan ells, ens veurem obligats a prendre mesures nosaltres». Així, va insistir que si el PP no cessa la secretària municipal del grup i la resta d'investigats, i si es manté la seva implicació en la causa, el Govern local obrirà un tràmit intern per decidir si obren un expedient disciplinari contra ells.

Absència important

Alfonso Novo no només no exercirà com a portaveu del grup municipal popular al ple de l'Ajuntament de València d'avui, sinó que finalment no hi acudirà. La decisió de Novo es basa en el seu interès per no interferir en el ?desenvolupament normal de la sessió plenària corresponent al mes de gener.

La funció que havia d'exercir durant el ple serà exercida per la portaveu adjunta, Maria Àngels Ramon-Llin, en una decisió que, segons s'havia remarcat hores abans, és puntual i ha estat adoptada en el si del grup municipal popular.