El TS anul·la la compra d'accions de Bankia en la sortida a borsa

Considera que hi va haver error en el consentiment en existir falsedats sobre la situació real de l'entitat

28.01.2016 | 07:20

El Tribunal Suprem va desestimar els recursos interposats per Bankia contra dues sentències que van decretar la nul·litat dels contractes de compra d'accions emeses per l'entitat, perquè hi va haver error en el consentiment en existir desfasament entre les xifres del fullet informatiu i les reals.
La sentència de la Sala Civil de l'Alt Tribunal obligarà l'entitat a tornar els diners de dos subscriptors de la seva oferta pública d'accions, i obre la via a milers de noves reclamacions. A més, també s'ha pronunciat sobre la prejudicialitat, i rebutja que la causa penal pendent davant l'Audiència Nacional pugui paralitzar les reclamacions individuals per la via civil.
Durant el ple, l'Alt Tribunal va considerar la decisió per la qual les audiències provincials d'Astúries i València anul·laven la compra de les accions per part dels clients, en estimar que el fullet informatiu de la sortida a borsa, que va tenir lloc al juliol de 2011, no reflectia la situació econòmica real de l'entitat.
D'aquesta manera, el Suprem rebutja els arguments de Bankia, i manté obertes les causes en els diferents jutjats espanyols arran de les demandes dels petits inversors. En el seu recurs, l'entitat sol·licitava que la sentència fos revocada en no justificar «de manera suficient i adequada» la falta de veracitat de la informació del fullet de l'Oferta Pública de Subscripció (OPS) que, segons Bankia, complia amb la normativa vigent.
Així mateix, Bankia insisteix que els inversors van adquirir les accions amb independència de la informació que estava recollida en el fullet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema