El jutge del cas Nóos, José Castro, ha autoritzat a Iñaki Urdangarin a vendre per 250.000 euros dos pisos amb places de garatge i trasters que té a Palma a nom d'Aizoon, l'empresa que comparteix al 50% amb la seva dona, la infanta Cristina. Castro va dictar un acte en què permet l'alienació dels immobles, que després de la cancel·lació de la hipoteca pendent i l'abonament de la comissió a l'intermediari representarà la consignació al jutjat de gairebé 27.000 euros en concepte de fiança.

El jutjat d'instrucció 3 de Palma, que va dirigir la investigació del cas de presumpta corrupció el judici del qual va començar el passat dia 11 davant l'audiència de Palma, tramita la peça separada de responsabilitat civil, en la qual es va fixar per a Urdangarin una fiança de 13, 6 milions d'euros.

Dilluns passat la defensa del marit de la infanta Cristina va instar el jutjat a pronunciar-se sobre la venda després d'haver complert amb la seva petició de taxar els pisos, trasters i places de garatge, que va fixar el seu valor en gairebé 317.000 euros.

«El preu de 250.000 euros, encara que certament escàs, representa una oferta seriosa que en les condicions actuals és acceptable, tant més quan absolutament cap de les parts acusadores ha manifestat el contrari després que es donés trasllat de l'informe de taxació«, indica en jutge.

Castro, que va demanar la taxació a instàncies de l'Advocacia de l'Estat, assenyala que cal considerar «que la crisi del mercat immobiliari encara no ha desaparegut del tot i que la urgència per vendre sempre es tradueix en una lògica depreciació del bé que es pretén alienar».

Per altra banda, un dels acusats principals del cas Nóos va escenificar davant l'Audiència Provincial de Palma un acord de conformitat amb la Fiscalia Anticorrupció de les Balears. Es tracta de José Luis Ballester, àlies Pepote, director d'Esports durant el segon govern autonòmic de Jaume Matas, en l'etapa dels fòrums milionaris que han portat el seu antic amic Iñaki Urdangarin, la infanta Cristina i el propi Matas a la banqueta al costat a altres 14 acusats.

Així, Pepote, l'arquitecte Jaume Navarro i el constructor Antonio Matas han estat condemnats a penes de multa després de declarar-se culpables de delictes de prevaricació i frau a l'Administració en unes adjudicacions.