El Zika podria afectar entre 3 i 4 milions de persones a Amèrica

29.01.2016 | 07:06

L'Organització Panamericana de la Salut (OPS) estima que el virus del Zika podria afectar entre 3 i 4 milions de persones a Amèrica en un any, segons va explicar en roda de premsa Sylvan Aldighieri, expert de malalties infeccioses d'aquesta entitat. «Tenint en compte que l'any passat hi va haver a Amèrica 2 milions de casos de dengue, i que el mosquit que el transmet és el mateix, i usant models informàtics i tenint en compte tota la incertesa amb què treballem, estimem que podria haver-hi entre 3 i 4 milions d'infectats en 12 mesos», va afirmar Aldighieri.
L'expert va repetir sense parar que aquestes xifres són «estimacions» basades en el que se sap sobre el dengue, malaltia que com el chikungunya es transmet també per la picada del mosquit aeades aegypty, que està present a tota la regió a excepció de Canadà i Xile continental.
«Estem parlant d'un continent amb 500 milions de persones on circulen els quatre tipus de dengue, el virus de chikingunya, el virus de la febre groga, i ara el Zika, però la gent no està immunitzada contra ell», va destacar Aldighieri. L'expert va recordar que pot ser que aquestes infeccions siguin asimptomàtiques, atès que estudis anteriors han demostrat que el 75 per cent dels contagis no mostren símptomes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema