El PP de València serà dirigit per una gestora en els propers dies, després que regidors, exregidors i càrrecs i excàrrecs locals del partit van ser cridats a declarar davant la Guàrdia Civil en relació amb els fets investigats en el conegut com a cas Imelsa.

Fonts de les direccions nacional i autonòmica del partit van confirmar que en els propers dies es crearà una gestora per fer-se càrrec de la direcció del partit en l'àmbit local.

Durant el matí d'ahir una vintena d'edils i exedils populars de València, així com assessors i exasessors del grup municipal, van anar a declarar com a investigats (abans imputats) en relació amb el suposat cobrament de comissions o possibles casos de blanqueig o finançament il·legal del partit.

Entre ells, hi havia els regidors María Ángeles Ramón-Llin, Félix Crespo, Alberto Mendoza, Cristóbal Grau, Vicente Igual, Beatriz Simón i Lourdes Bernal, així com els exregidors Silvestre Senent o Miguel Domínguez (actualment diputat autonòmic).

El dimecres també va declarar en el marc d'aquesta operació anticorrupció el president del PP de la ciutat de València i portaveu municipal, Alfonso Novo, qui ha estat suspès cautelarment de militància del PP fins que presti declaració judicial.

Dins d'aquesta operació s'investiga també si durant l'última campanya electoral municipal, celebrada el passat mes de maig, càrrecs públics i assessors del PP van fer donacions de 1.000 euros al partit, que després els van ser retornats, suposadament, en bitllets.

L'exalcaldessa de València i senadora del PP, Rita Barberá, va manifestar sentir-se "sorpresa pel que veig, sento i llegeixo" entorn del cas Imelsa, va negar l'existència de "mordidas" i va assegurar que ella "no ha adjudicat un contracte a dit en la seva vida". Barberá va assenyalar que ha mantingut "un discret silenci davant aquest devessall d'acusacions que ja m'han condemnat mediàticament".

La senadora popular va assegurar que durant els 24 anys que va estar al capdavant de l'Ajuntament de València "no es va arreglar cap contracte, ni hi va haver comissions, ni desviació per finançar res".

Va manifestar així mateix sentir-se "sorpresa pel que veig, sento i llegeixo" entorn del cas Imelsa, en el qual s'investiga presumpte finançament irregular en el PP de València.

Barberá va reiterar que "no ha adjudicat un contracte a dit en la seva vida; ni tripijocs ni res de res", i va declarar que, en última instància, és la mesa de contractació qui decideix les adjudicacions i cal respectar "l'honorabilitat i professionalitat dels funcionaris".

L'exalcaldessa de València va afirmar finalment que ha llegit "moltes barbaritats" que no existeixen i que "evidentment està disposada a col·laborar amb la justícia".

L'expresident de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra es va mostrar indignat i avergonyit pel cas Imelsa i va declarar que no posa "la mà en el foc per ningú". Fabra va manifestar que cal actuar amb "exigència i contundència" contra els corruptes i va defensar l'exalcaldessa Rita Barberá.

L'actual senador del PP ha insistit que no es pot ficar a tots en el mateix sac, perquè "a pesar que la situació és de vergonya generalitzada", hi ha molts regidors de municipis petits que segueixen treballant en projectes per millorar la vida dels ciutadans.

Després de considerar que tots els casos de corrupció "han estat projectes personals per a les pròpies campanyes i que no cal generalitzar-ho a tot el partit", va afirmar que no es pot barrejar els últims casos de corrupció a València amb els pactes en la nova formació de govern.

El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, va advertir que ni ell ni el seu partit, pensen acceptar "causes generals" contra el PP pels casos de corrupció, i va subratllar que la "immensa majoria" dels membres de l'organització són gent "decent" i "honrada". "Aquí qui no faci el que cal, se'n va. ho sento molt", va dir Rajoy.