La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha carregat amb duresa aquest dissabte contra el líder de Podem, Pablo Iglesias, just a l'entrada d'un decisiu comitè federal del PSOE. "Defenso el no al PP i a Rajoy. Ara bé, estic cansada d'escoltar el senyor Iglesias aquests dies interferint i ficant-se amb els militants i dirigents del PSOE", ha afirmat Díaz. "Crec que és una falta de respecte. No sé qui li ha donat el dret a ser el portaveu del que pensen els militants del PSOE ni a convertir-se en qui reparteix els carnets entre socialistes bons i dolents", ha continuat la líder andalusa, que ha volgut marcar així la seva línia vermella cap a Podem. Per la seva banda, el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha posat el veto cap als partits independentistes i ha assenyalat que el votant socialista no entendria pactar "amb gent que vol trencar aquest país".

"Simplement, si ho preguntéssim al carrer, el votant del PSOE diria que no. Seria incomprensible", ha reblat Fernández Vara. Tornant a la líder del socialisme andalús també ha picat el crostó a Pablo Iglesias per haver criticat i posat en dubte l'opinió de l'expresident Felipe González. "Hauria de respectar la figura de qui ha estat president durant 14 anys d'aquest país", ha manifestat Susana Díaz. "Si això és la nova política, no la comparteixo", ha reflexionat en veu alta la presidenta de la Junta d'Andalusia, que ha demanat un canvi de tarannà a Podem "si vol assentar-se amb el PSOE a dialogar" sobre possibles acords d'investidura. "Igual que crec que el PP s'ha de regenerar, assumir responsabilitats i donar exemple, és evident que respecto els seus votants", ha posat d'exemple Díaz.

"I encara que estigui cansada d'Iglesias, del seu insult permanent i de les seves ingerències en el PSOE, també respecto els votants de Podem. I el mateix passa amb C's", ha puntualitzat la líder del PSOE andalús. "Això hauria de ser el destí de la nova política. Que ens respectem els uns als altres, i també els debats interns de les diferents forces polítiques. D'aquesta manera potser començarem a recuperar el respecte i la confiança dels ciutadans", ha conclòs Díaz.