Troben mort l'assassí d'Eva Blanco

L'home, detingut 18 anys després del crim, va aparèixer penjat amb els cordons de les sabates

30.01.2016 | 07:13
Ahmed Chelb, entrant a presó.

El presumpte autor del crim d'Eva Blanco, assassinada a Algete, a Madrid, el 20 d'abril de 1997, Ahmed Chelb, es va treure la vida ahir a la presó madrilenya d'Alcalá Meco, on estava ingressat des del passat 9 d'octubre. Fonts penitenciàries van informar que el reclús va aparèixer al matí penjat en la seva cel·la amb els cordons de les seves sabatilles.
El suposat criminal, que va entrar a la presó 18 anys després de l'assassinat, estava en protocol de suïcidis fins al passat 16 de desembre però després dels informes dels metges es va decidir aixecar el protocol. És més, Ahmed va estar fins al passat 8 de gener en una cel·la en companyia d'un intern "de confiança" de l'adreça del centre amb l'objectiu d'impedir que pogués autolesionar-se. Per tot això, Institucions Penitenciàries ha obert una informació reservada per esclarir l'ocorregut.
Fa dues setmanes, el presumpte autor del crim d'Eva Blanco va negar davant la jutgessa d'Instrucció número 4 de Torrejón d'Ardoz que la matés, i va assegurar que dues persones el van obligar a pujar a un cotxe i ejacular sobre ella, encara que no va saber donar resposta a per què es va trobar ADN seu en el cos de la dona.
La magistrada imputava delictes d'assassinat, agressió sexual i detenció il·legal a l'acusat, que es va negar a declarar en un primer moment, si bé va consentir que se li practiqués una prova d'ADN per acarar-lo amb el de la mostra trobada en el cos d'Eva Blanco.
A la seva declaració, Ahmed, de 52 anys, va mantenir que dues persones el van obligar a pujar a un cotxe on mantenien retinguda Eva Blanco. Aquests desconeguts, va insistir, a punta de navalla, el van obligar a ejacular sobre la jove, si bé, en cap cas, va haver-hi penetració per la seva banda. Es dóna la circumstància que la jutge considerava per acabada la instrucció i treballava ja en la transformació de la causa en sumari. Ara, probablement, la causa serà arxivada.
Ahmed Chelb, ciutadà espa?nyol d'origen marroquí i que va sortir d'Espanya el 1999, va ser detingut el passat 1 d'octubre per la Guàrdia Civil i la Gendarmeria Nacional francesa en la localitat de Pierrefontaine Les Varans (França).
El cadàver d'Eva Blanco, que va morir quan tenia 16 anys, va aparèixer en una cuneta d'un paratge denominat Las Pesqueras, al costat d'una rotonda de la madrilenya carretera de Cobeña, amb evidents signes de violència.
Durant aquests divuit anys, es van iniciar més de cent línies de recerca, fins que finalment es van reduir a un entorn de persones molt concret que van permetre centrar-se en el presumpte autor.
Més de 2.000 veïns d'Algete van voler sotmetre's a la prova de l'ADN per ajudar a esclarir l'assassinat, una cosa a la qual es va negar la jutgessa que llavors instruïa la causa.
Però anys després, quan s'acostava el termini per la prescripció dels fets, els avanços en genètica forense sobre estudis d'ADN van obrir la via per trobar a l'assassí. Per a això va ser clau el treball en genètica forense sobre estudis d'ADN.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema