El departament d'Estat dels Estats Units va anunciar ahir que els 22 correus electrònics del servidor personal de la l'exsecretària d'Estat i ara aspirant demòcrata a la Presidència, Hillary Clinton, no seran publicats perquè asseguren que el seu contingut està qualificat "d'alt secret".

"El departament d'Estat no publicarà el contingut de set cadenes de correus electrònics, entre les quals es troben els 22 documents de 37 pàgines", va afirmar ahir el portaveu de l'ens, Joan Kirby. "Els documents han pujat de categoria, a petició de la Comunitat d'Intel·ligència, perquè contenen informació de gran rellevància. Aquests documents no van ser marcats com a classificats en el moment en que van ser enviats", va afegir el reponsable del departament.

Els correus electrònics de Clinton s'han anat publicant en els darrers vuit mesos, més o menys d'acord amb un calendari establert pel jutge, Rodolfo Contreras, que porta el cas. La publicació d'aquest mes havia de ser la última, incloent més de 9.000 pàgines de documentació, el més gran fins al moment. No obstant això, dijous passat el departament va presentar una moció per extendre les publicacions finals fins al 29 de febrer perquè no havien pogut enviar més de 7.000 pàgines d'aquests correus a altres agències del Govern per què els revisessin.

L'any passat l'aspirant democràta es va veure immersa en una polèmica quan es va desvelar que havia utilitzat el seu compte privat de correu per a assumptes d'interès nacional.