La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat al jutge Álvaro Martín, que instrueix la peça pel procediment específic pel qual es concedien els ajuts del cas dels ERO, que citi a declarar com a investigats (abans imputats) els expresidents de la Junta Manuel Chaves i José Antonio Griñán.

La Fiscalia Anticorrupció va presentar el 25 de gener un escrit al jutge de reforç d'Instrucció número 6 de Sevilla, en què considerava "necessari" escoltar en declaració en qualitat d'investigats les persones que no havien declarat fins que es va dictar la interlocutòria de 17 de novembre de 2015, en què la titular del jutjat, María Núñez Bolaños, va decidir obrir la peça separada del procediment específic dels ERO.

En el seu escrit, el fiscal demana que se citi els expresidents Chaves i Griñán i els exconsellers José Antonio Viera, Carmen Martínez Aguayo, Antonio Ávila i Gaspar Zarrías. En una interlocutòria, amb data del 27 de gener, el jutge Álvaro Martín decreta que un cop aportada documentació que està pendent -i que havia sol·licitat la Fiscalia Anticorrupció-, "es resoldrà sobre les citacions sol·licitades".

Entre la documentació que falta per incorporar al sumari, el jutge ha demanat a la Intervenció General de la Junta que faciliti les persones que van participar en els treballs i elaboració dels informes de Control Financer Permanent d'IFA/IDEA en el període 2001-2012, detallant clarament les funcions desenvolupades pels mateixos a cada exercici.