El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez Maillo, va advertir que el seu partit no donarà suport a cap proposta de Govern que no encapçalin els populars i Mariano Rajoy com a candidat a romandre a La Moncloa. En roda de premsa després de la reunió del comitè de direcció del PP, Maillo va voler començar la seva intervenció deixant clar que el partit no acceptarà una investidura de cap candidat que no sigui el seu.

Va assenyalar, en qualsevol cas, que el PP manté la seva oferta de diàleg al PSOE i Ciutadans. I la manté "ara més que mai", sobretot després de veure el que va passar al Comitè Federal dels socialistes. Va carregar així contra el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a qui va anomenar el "senyor del no al diàleg", i qui és "evident", va dir Maillo, que està "sent qüestionat internament" per molts dirigents del seu partit.

Molts socialistes, va assenyalar, qüestionen que Sánchez "intenti formar govern a qualsevol preu" i pretengui ser president quan el PSOE ha obtingut el pitjor resultat de la història. "No ho dic jo, ho diu Susana Díaz", va postil·lar el dirigent popular.

Va assegurar, en qualsevol cas, que el seu partit manté la mà estesa als socialistes i seguirà intentant convèncer Sánchez. "I/o el PSOE, perquè no és exactament el mateix", va ironitzar Maillo, tornant així a qüestionar el líder socialista.

Un dia abans que Mariano Rajoy acudeixi a la segona ronda de consultes amb el Rei, el número tres del seu partit va reiterar que la millor opció per al país, segons el PP, és la de la gran coalició amb socialistes i Ciutadans.

Això sí, en tot moment va insistir que és el PP amb Mariano Rajoy el que ha d'encapçalar el Govern i que el seu partit no acceptarà cap altre candidat a la Moncloa que no sigui el seu. "El PSOE ens veta, ens exclou, després dialoga amb Ciutadans i després vénen i ens diuen que volen el nostre suport. Quan hem estat nosaltres els que hem guanyat les eleccions. A algú li sembla això lògic i sensat?", es va preguntar.