Nou dels deu actuals regidors del PP a l'Ajuntament de València, excepte l'independent Eusebio Monzón, hauran de declarar com investigats (imputats) davant del jutjat d'instrucció número 18 de València, que investiga el presumpte cobrament de comissions i el suposat finançament il·legal del PP.

Els altres nou actuals regidors del PP a la capital valenciana ja van prestar la setmana passada declaració a les dependències de la Guàrdia Civil, d'on van sortir amb la citació perquè es presentessin com a investigats davant del jutge. Entre ells hi ha el portaveu del PP de l'Ajuntament de València fins a la setmana passada, Alfonso Novo, que declararà demà, i els edils Beatriz Simón, Vicente Igual, Maria Ángeles Ramon-Llin, Cristóbal Grau, Félix Crespo, Lourdes Bernal, Maria Jesús Puchalt i Alberto Mendoza.

Altres investigats

A més, la Guàrdia Civil també ha remès al jutge nombrosos exregidors, assessors i exassessors del PP a l'Ajuntament de València, la majoria com a investigats, però també algun com a testimoni. Les declaracions es prolongaran almenys durant 15 dies.

L'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent va anar a declarar a primera hora de la tarda a la comandància de la Guàrdia Civil de Patraix, a València, acompanyat del seu advocat i amb la intenció, segons va explicar, de "seguir col·laborant amb la justícia".

L'arribada de Benavent va sorprendre els periodistes, que feien guàrdia davant la caserna de Patraix per seguir les declaracions de les persones que acudien citades a declarar pel cas Imelsa, que investiga una suposada trama de corrupció a diverses administracions públiques valencianes.

En la seva primera aparició pública des del passat mes de maig, quan va assegurar als mitjans de comunicació que va ser un "ionqui dels diners" i que "provocaré molt de mal, però la gent ha de saber la veritat", es va poder veure un Benavent bastant més prim que fa vuit mesos, però amb la mateixa estètica (roba ampla, els cabells llargs i canosos i amb diverses arrecades).