El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va considerar després dels seus primers contactes amb altres partits per aconseguir la seva investidura que "això comença bé", i va defensar el termini d'aproximadament un mes per sotmetre's a la votació al Congrés malgrat que el PP i Podem desitgen que es faci en 15 dies. Després que el Rei li encarregués que intenti ser investit com a president, Sánchez va designar els integrants del seu equip negociador (del qual formen part, entre d'altres, Antonio Hernando, Jordi Sevilla i Rodolfo Ares) i va començar a entrevistar-se amb dirigents dels partits dels que creu possible rebre el suport.

En aquest sentit, ho va fer amb els de Coalición Canaria, Nueva Canarias, IU i Compromís, avui es reunirà amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera; demà amb el de Podem, Pablo Iglesias; i dissabte amb el president del PNB, Andoni Ortuzar. D'aquesta manera, sembla que Sánchez ha donat prioritat a Rivera davant de Pablo Iglesias. Fora d'aquesta primera ronda de contactes ha deixat PP, ERC, Democràcia i Llibertat (DL) i EH Bildu, tot i que preveu demanar una reunió amb Mariano Rajoy per a la setmana que ve.

Al final de les reunions d'ahir, Sánchez va assegurar tenir la impressió que "això comença bé" davant la bona disposició que va detectar en els seus interlocutors i va defensar el temps d'un mes que s'ha donat perquè creu que "les coses s'han de fer pas a pas".

Va explicar que s'havia parlat molt de polítiques i que la setmana que ve es reuniran les comissions negociadores dels diversos partits, mentre que ell té intenció d'entrevistar-se amb el president del Govern.

L'intent que la sessió d'investidura es convoqui en breu va ser abanderat pel PP en la reunió de la Mesa del Congrés, on va proposar que aquest ple se celebriel 16 de febrer i va rebre el suport de Podem.

No obstant això, el president de la Cambra, Patxi López, la va rebutjar i va defensar que es pugui concedir més temps per a unes negociacions que Sánchez va iniciar amb la diputada de Coalición Canaria, Ana Oramas. En aquesta reunió, Oramas li va traslladar que decidirà el vot "en el seu moment", però li va advertir que no donarà suport ni a un govern "sense garanties d'estabilitat" ni una coalició amb Podem.

El diputat de Nueva Canarias, Pedro Quevedo, va confirmar a Sánchez el seu suport per a un "govern de progrés i de canvi", i el líder d'IU, Alberto Garzón, li va prometre el seu suport si té en compte la seva proposta social i econòmica.

Joan Baldoví, diputat de Compromís, i la coportaveu d'aquest partit, Mónica Oltra, li van exposar l'experiència d'un govern plural a la Generalitat valenciana per mostrar-se convençuts que és possible un executiu de progrés a Espanya.

Per analitzar la situació generada després de l'encàrrec del Rei a Sánchez, Rajoy va convocar per a avui els seus diputats. A l'espera d'aquesta cita, el PP, per boca del seu portaveu al Congrés, Rafael Hernando, considera que el mes que demana Sánchez per negociar és "molt de temps", fet pel qual el PP va intentar a la Mesa de la Cambra que la investidura es convoqui per d'aquí a 15 dies.