El magnat i aspirant republicà a la Casa Blanca Donald Trump va acusar el senador Ted Cruz d'haver guanyat els caucus d'Iowa mitjançant un "frau", per estendre el rumor de l'abandonament d'un altre rival i va demanar la repetició d'aquestes votacions o la seva anul·lació. Cruz, que va demanar perdó per "l'error", va enviar un comunicat el dia dels caucus d'Iowa, assemblees populars que van obrir el període de primàries dilluns, en què assegurava que el neurocirurgià Ben Carson, amb un important suport entre els evangelistes, es retiraria de la contesa republicana.

Trump va dir en un missatge al seu compte de Twitter que Cruz va cometre "frau" amb la intenció d'aconseguir els vots evangelistes de Carson, i va demanar que es tornin a repetir les eleccions d'Iowa, que van obrir les primàries a la campanya presidencial. "Ted Cruz no va guanyar a Iowa, va robar els caucus il·legalment. Per això les enquestes estaven tan equivocades i per això va obtenir més vots del que s'esperava", va tuitejar Trump.

Paral·lelament, el senador Rand Paul va anunciar la suspensió de la seva campanya per la a candidatura presidencial republicana dels EUA, després de quedar en cinquè lloc en els caucus de Iowa. En un comunicat divulgat per la seva campanya, el senador per l'estat de Kentucky va afirmar que, tot i que abandona la contesa republicana, seguirà "preparat i disposat a lluitar per la causa de la llibertat".

Paul va assenyalar que durant la seva campanya a la presidència, anunciada a l'abril passat, milers de joves s'han unit al seu missatge en favor d'"un govern limitat" i d'una "política exterior raonable". El senador va centrar la seva campanya en postular-se com un republicà "diferent" a la resta.