La conferència de donants per a Síria es va comprometre a Londres amb més de 9.000 milions d'euros per ajudar els refugiats sirians que fugen del conflicte, que ha provocat el pitjor desastre humanitari des de la II Guerra Mundial. "Mai la comunitat internacional ha reunit tants diners en un dia per a una sola crisi", va afirmar el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, en finalitzar la reunió, en què van participar líders de més de 70 països i organitzacions no governamentals.

El primer ministre britànic, David Cameron, va admetre que els diners per ells sols no solucionaran la catàstrofe humanitària a Síria, fet pel qual va demanar un "urgent" esforç per aturar el bany de sang a Síria per tal de permetre una "transició política". A més d'aquest compromís econòmic, els assistents van acordar que els països que han rebut refugiats sirians -Turquia, Jordània i el Líban- rebin préstecs per uns 36.000 milions d'euros perquè puguin crear nous llocs de treball, uns diners que seran aportats per institucions financeres internacionals.

El Consell de Seguretat de l'ONU es reunirà avui per analitzar l'estat de les converses de pau sobre Síria, suspeses per falta d'avenços. En la trobada, que se celebrarà a porta tancada, s'espera que el mediador de les Nacions Unides per a aquest procés, Staffan de Mistura, informi els quinze membres del Consell sobre la seva decisió de suspendre les converses. De Mistura va anunciar dimecres una pausa del diàleg fins al dia 25 davant la falta de progressos i la impossibilitat d'obtenir del Govern de Damasc un gest humanitari que ofereixi esperances de voluntat per arribar a un resultat concret.

L'oposició siriana veu complicat el seu retorn a les negociacions a Ginebra, mentre que el règim va celebrar les seves recents victòries contra el "terrorisme" a Alep. "Hi ha poques esperances que tornem a Ginebra. És complicat que triomfi aquest procés de negociació per la continuació de l'ocupació russa i iraniana a Síria", va assegurar un dels membres de la delegació opositora a Ginebra, Haizam Maleh.