La Fiscalia mexicana va dictar una ordre de detenció contra l'actriu Kate del Castillo perquè declari com a testimoni en la investigació sobre la seva relació amb el narcotraficant Joaquín el Chapo Guzmán, amb qui es va trobar quan estava pròfug pel que sembla per ajudar-lo a rodar una pel·lícula sobre la seva vida.

La Procuradoria General de la República de Mèxic (Fiscalia) ha emès "una ordre de localització i presentació" per a Del Castillo, que "només s'aplica en el territori mexicà", tot just un dia després que l'artista presentés un recurs d'empara davant possibles accions legals en contra seva.

Hi va haver una convocatòria prèvia, que segons els mitjans mexicans es va produir a finals de gener a la ciutat de Los Angeles, on resideix, però ella no s'hi va presentar. A més, va descartar per ara que la Fiscalia hagi sol·licitat a Interpol una ordre de captura internacional.

El mes d''octubre passat Del Castillo va propiciar i va participar en una trobada a la selva mexicana entre el Chapo Guzmán i l'actor nord-americà Sean Penn, que va difondre una entrevista a la revista Rolling Stone un dia després de la nova captura el líder del Càrtel de Sinaloa i el seu tancament de nou a la presó de l'Altiplano.