El tribunal de l'Audiència Nacional que jutja el cas Gürtel va rebutjar la testifical del president del Govern, Mariano Rajoy, i va acceptar la de la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, admetent així la compareixença de 300 dels 400 testimonis proposats per les parts per a la vista oral. La secció segona de la sala penal va adoptar aquesta decisió en l'acte d'admissió de prova per al judici de la primera època de Gürtel (1999-2005) en què rebutja la testifical de Rajoy sol·licitada per l'acusació que exerceix Adade, en no haver-hi raó suficient perquè presti declaració, «sense perjudici que, en un altre moment es pugui acordar per la Sala que testifiqui si ho considera necessari, tenint en compte el desenvolupament del judici oral».

Pel que fa a l'admissió de la testifical d'Aguirre, la Sala -Ángel Hurtado, Julio de Diego i José Ricardo de Prada- fa una precisió en el sentit d'oposar-se al seu testimoni des del punt de vista de la seva condició política, però accepta la seva compareixença circumscrita «al que pugui aportar sobre els fets».

Per altra banda, la jutgessa d'Instrucció número 32 de Madrid va citar a declarar en qualitat d´investigat el representant processal del Partit Popular (PP) en el marc de la causa que tramita pel suposat esborrat dels ordinadors usats per l'extresorer del partit Luis Bárcenas. El representant del PP anirà a declarar divendres 12 de febrer per ser interrogat sobre uns suposats delictes de danys informàtics i encobriment. El mateix dia, ha de declarar després, també en qualitat d´investigat i pels mateixos suposats delictes, l'advocat del PP Alberto Durán.

La magistrada va adoptar aquesta decisió després de prendre declaració com a investigats a la tresorera del PP, Carmen Navarro, i a l'exresponsable d'informàtica del partit Javier Barrero, tot i que la instructora es planteja canviar la condició d'aquest últim a la de testimoni. Carmen Navarro va manifestar que els responsables del partit no van ordenar aquest esborrat i que quan van obrir els ordinadors per a la seva reassignació després de la marxa de Bárcenas no tenien cap document de l'exsenador.