Podem planteja la seva participació en el Govern com una exigència necessària per garantir que les polítiques de progrés surtin endavant i espera que el PSOE accepti aquest Executiu "multicolor" abans que els seus equips comencin a negociar en profunditat les mesures en les quals hi pot haver acord.

De moment, Podem encara no ha concretat la composició de la comissió negociadora que s'encarregaria de tractar mb els responsables del PSOE les matèries possibles d'acord i vol que primer hi hagi un compromís dels socialistes que garanteixi la seva entrada al Govern.

Avui serà la primera vegada que els líders dels dos partits, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, parlin cara a cara d'aquesta proposta de Govern proporcional de coalició plantejada per Podem, trobada davant el qual estan expectants per comprovar de debò la voluntat negociadora del secretari general del PSOE.

Aquest desig de Podem de tancar des del principi un acord que avali un govern de coalició xoca de ple amb el que fins ara ha defensat Sánchez, que ha repetit que primer caldrà parlar del "què" i després del "qui".

Dirigents del partit no es cansen de repetir que no es refien de la voluntat dels socialistes, i que per això la seva entrada al Govern és una garantia que les polítiques en favor de la gent es duran a terme i no ocorrerà com en altres ocasions en què el PSOE ha "dit una cosa" i després "ha fet una altra".

Per altra banda, Podem presidirà al Congrés les comissions de Foment i la de seguiment i avaluació dels acords del Pacte de Toledo, a més de la d'Ocupació, que va quedar constituïda dimecres. La Comissió de Foment la presidirà el diputat per Sevilla Sergio Pascual, enginyer de telecomunicacions i antropòleg i secretari d'Organització de Podem. A la del Pacte de Toledo exercirà la Presidència el magistrat Juan Pedro Yllanes.