La ciutat de Colònia intenta recuperar-se dels titulars negatius que va generar a tot el món per la cadena de robatoris i agressions sexuals registrats el passat Cap d'Any. En l'obertura del carnaval, un contingent de 2.000 policies va fer tot el que va estar al seu abast per garantir la seguretat, però la veritat és que només dijous les denúncies per agressions van ser més del doble que l'any passat, 22 en total, segons va explicar el cap de la policia de la ciutat, Michael Temme.

Dues de les denúncies van ser per agressions greus. "Una de les víctimes és una reportera de televisió belga. Aquesta periodista va ser grapejada i agredida sexualment amb la càmera en marxa", va explicar Temme. "El segon cas és el d'una dona que a la matinada de divendres, de camí cap a casa, va rebre una pallissa i va ser violada", va afegir.

El màxim responsable policial de la ciutat interpreta que la xifra d'agressions ha pujat perquè la gent està més disposada a denunciar. "La disposició a denunciar aquestes agressions ha augmentat des del passat Cap d'Any", va dir. Temme va posar com a exemple el cas d'un guàrdia de seguretat que suposadament va dir a una dona que només la deixava entrar si pagava 25 euros o li feia un petó, quelcom que es va denunciar.