La defensa de la infanta Cristina va informar al tribunal de l'Audiència de Palma que la jutja pel cas Nóos que, a més de Miquel Roca i Jesús María Silva, tres advocats més de Barcelona i un de Palma faran torns per exercir la seva representació al llarg de la vista oral que es reprèn dimarts. En l'escrit dirigit al tribunal, els defensors de la germana del Rei comuniquen que seran sis advocats en total els que "s'aniran substituint entre ells, en funció de les seves agendes professionals", per donar compliment a allò acordat per la sala de donar flexibilitat als lletrats per agilitzar el judici.

Les magistrades van acordar en la vista prèvia d'organització del judici, celebrada amb els advocats de tots els acusats l'octubre passat, atorgar-los àmplia flexibilitat als mateixos perquè poguessin substituir-se en les sessions programades entre l'11 de gener i el 30 de juny per evitar dilacions i suspensions per concurrència d'assenyalaments amb altres processos.

Pablo Molins, Jorge Navarro, Juan Segarra i Jaume Riutord se sumaran així a Roca i Silva en la defensa de la Infanta durant el judici en el qual està acusada com a col·laboradora necessària en dos delictes fiscals presumptament comesos pel seu marit, Iñaki Urdangarin.

Per altra banda, les defenses de quatre dels acusats de la branca balear del cas Nóos, inclòs l'expresident del Govern i exministre Jaume Matas, estarien intentant arribar a un acord in extremis amb la Fiscalia per obtenir una rebaixa en les peticions de pena per als seus defensats abans que es reprengui el judici.

Reunió a Palma

Els lletrats de Matas, de l'exdirector de la Fundació Illesport de Balears Gonzalo Bernal, i l'exsecretari d'aquesta entitat Miquel Àngel Bonet van acudir a la Fiscalia de Balears per reunir-se amb els fiscals Pedro Horrach i Ana Lamas. També es va reunir amb els fiscals l'exdirector de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur) Juan Carlos Alia, acompanyat dels seus advocats. Cap d'ells va fer declaracions a la sortida.

Tots ells estan acusats pels 2,5 milions d'euros amb els quals el Govern balear presumptament va beneficiar de forma irregular l'Institut Nóos i afronten peticions de pena que van des dels 4 anys que demana Anticorrupció per a Alia als 11 anys als quals s'enfronta Matas.