El president francès, François Hollande, es reunirà avui a ?Estras?burg amb la cancellera almenya, Angela Merkel, per preparar la cimera europea dels dies 18 i 19 de febrer, que estarà centrada en la negociació amb el Regne Unit per evitar la seva sortida de la Unió Europea, tot i que també s'abordarà la crisi dels refugiats.

La trobada cara a cara entre Hollande i Merkel a mitja tarda, així com el sopar que faran a continuació amb el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, estaran consagrats "als prepara?tius de la trobada", segons fonts de l'Elisi. Una portaveu de la Presidència francesa ha explicat que els dos mandataris abordaran tots els assumptes que hi ha a l'agenda per al Consell Europeu dels dies 18 i 19 a Brussel·les, i que no faran cap tipus de declaracions ni a l'inici ni al final de la trobada.

Entre les qüestions que es tractaran hi ha les discussions amb Londres sobre les condicions del referèndum que ha promès organitzar el primer ministre britànic, David Cameron, sobre la permanència del seu país o no a la UE. En aquest cas, hi ha una gran coincidència entre França i Alemanya.

D'altra banda, també parlaran del problema dels refugiats i de la voluntat de controlar els fluxes de persones que entren a Europa, que en la situació actual suposen, entre altres coses, una amenaça per al Tractat de Schengen per a la lliure circulació de persones. Aquesta crisi està passant factura a la popularitat de Merkel a Alemanya, que ahir, en el seu habitual videomissatge dels dissabtes, va dir: "Hem de protegir les nostres fronteres exteriors perquè volem mantenir Schengen".