Un fort terratrèmol de 6,4 graus en l'escala de Richter va sacsejar ahir la ciutat de Tainan, al sud de Taiwan, i va deixar almenys 14 morts, 484 ferits (més d'una vintena de gravetat) i més de 150 desapareguts, segons dades del Servei Nacional d'Emergències i bombers.

La tragèdia es produeix gairebé el vespre de la principal festivitat anual de Taiwan, la de l'Any Nou Lunar, en la qual milions de taiwanesos tornen a les seves llars familiars al sud de l'illa.

La majoria de les víctimes mortals, dotze, inclosa una nena de només deu dies, es trobaven a l'edifici Weiguan Jinlong de Tainan, en el qual poden estar atrapats alguns dels 153 desapareguts que els seus familiars suposen que estaven en aquest lloc durant el terratrèmol.

Mentrestant, continuaven les tasques dels equips de rescat, dificultades per la falta de llum natural a boca de nit, sota el fred i el perill d'explosions.

El director de Sismologia del Servei Meteorològic illenc, Kuo Kai-Wen, va alertar que, "com que l'energia mitjana anual dels sismes de més de sis graus equival a sis bombes atòmiques i aquest dissabte se n'han alliberat dues, encara són probables més sismes forts aquest any".

El sisme, de 6,4 graus de magnitud, va tenir el seu epicentre en el llogaret de Meinung, al sud de Taiwan i a 16,7 quilòmetres de profunditat a les quatre de la matinada, hora local.

Molts dels residents al centre i sud de Taiwan van dir que els tremolors els van recordar el terratrèmol de 7,3 graus de magnitud en l'escala de Richter que el 21 de setembre de 1999 va causar més de 2.400 morts a la illa.