Les denúncies per abusos sexuals al col·legi dels Maristes de Sants superaran la desena, entre elles la d'una noia que acusa un altre professor diferent a l'abusador confés Joaquim Benítez, segons ha anunciat el pare d'una de les víctimes, que està centralitzant la recopilació de casos.

En declaracions als periodistes, Manuel B. ha explicat que, més enllà dels quatre casos que ja estan en mans del jutge i de la denúncia que un exalumne va interposar dissabte passat davant els Mossos d'Esquadra, en les últimes hores hi ha hagut tres noves denúncies, a les quals s'afegiran tres més al llarg de la tarda d'aquest dilluns.

En concret, Manuel B. va acompanyar ahir diumenge a la tarda a comissaria un exalumne que ara té 45 anys, i que es va atrevir a denunciar després d'explicar la seva situació a la seva esposa, i la d'una noia -la primera dona víctima en aquest procés-, que centra la seva acusació contra un altre professor diferent a Benítez.

El titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona, Miguel Ángel Tabarés, va deixar dissabte passat en llibertat amb càrrecs l'exprofesor d'educació física Joaquim Benítez, que va reconèixer haver abusat d'almenys dos exalumnes del col·legi dels Maristes de Sants.

A més dels tres exalumnes que han denunciat en les últimes hores, el pare que centralitza la recopilació de casos ha anunciat que al llarg d'aquest dilluns a la tarda també acudiran a comissaria almenys tres persones més a denunciar Benítez, entre ells un noi de 19 anys.

Manuel B. ha ressaltat que, des de dissabte passat, ha rebut en el compte de correu que ha obert per centralitzar el relat de víctimes una dotzena més de casos, alguns d'ells contra professors diferents a Benítez, si bé les víctimes encara no han decidit si formalitzaran una denúncia.

Davant els periodistes, el pare de la víctima que ha permès destapar aquest cas ha afirmat que el seu objectiu era ajudar i animar les víctimes perquè denunciïn, però ha aclarit que no pretén pressionar ningú. També ha indicat que, malgrat que està cansat, mantindrà la seva tasca de recopilació i centralització en els propers dies, perquè així ajuda el seu fill i perquè els Mossos d'Esquadra li han demanat que ho faci perquè la seva figura està ajudant a diverses víctimes a fer el pas.

Manuel B. ha explicat que ja ha posat el cas en coneixement d'un advocat, que està analitzant la situació per decidir si recorren la decisió del jutge de deixar en llibertat amb càrrecs l'abusador confés i també si denuncien als responsables dels Maristes per encobriment.