El principal sospitós de l'assassinat de l'empresari lleidatà David Bernat, Artur Segarra, que l'any 2007 va integrar la llista electoral a Manresa de la Plataforma per Catalunya (PxC), ha estat lliurat avui a les autoritats de Tailàndia després de ser detingut ahir a Cambodja, han informat a Efe fonts policials.

Segarra, de 37 anys, va ser detingut ahir a la localitat costanera de Sihanoukville, al sud de Cambodja, després de ser reconegut en un restaurant per una parella d'espanyols, que van donar l'alerta a la policia.

El presumpte autor del crim va ser traslladat per carretera cap a la localitat fronterera de Koh Kong, on va ser lliurat a les autoritats tailandeses, que han anunciat que viatjaran amb Segarra aquesta tarda a Bangkok.

El policia ha detallat que les declaracions de la nòvia de Segarra van ser "molt útils" en la investigació.

La nòvia, Pridsana Saeng-ubon, va ser detinguda i interrogada dissabte, cosa que va permetre a la policia trobar l'apartament a Bangkok en què creu que Bernat va ser retingut i assassinat.

Segarra va fugir de Tailàndia divendres passat dia 5, en ser identificat per un grup d'espanyols que veia les notícies quan es trobava sopant juntament amb la seva nòvia tailandesa a la província de Surin, que confronta amb Cambodja.

El vehicle de fugida, una motocicleta vermella de la marca Honda, va ser trobat abandonada prop de la frontera el matí de dissabte per les autoritats tailandeses.

Segons la investigació forense, Bernat, d'uns 40 anys i natural de L'Albi (Garrigues), va morir per asfíxia entre el 25 i el 27 de gener després de ser torturat.

Les primeres restes del cos de la víctima, desmembrat en set parts, van ser trobades el passat dia 30 al riu Chao Phraya, que travessa Bangkok, i des d'aleshores n'han aparegut més, disseminades pel corrent fluvial.

La policia tailandesa creu que Bernat va ser segrestat i extorquit amb l'objectiu d'aconseguir accés als seus comptes bancaris a Singapur.

La investigació va detectar "moviments de grans quantitats de diners" des dels comptes de Bernat cap a bancs a Espanya i Tailàndia, entre els que es trobaria el compte d'Artur Segarra, que segons la premsa local hauria rebut uns 900.000 euros (més d'un milió de dòlars).

Segarra va ser gravat per càmeres de seguretat retirant grans quantitats de diners de caixers automàtics de Bangkok i els voltants dies després de la desaparició de Bernat.

Un tailandès amic de la dona també ha estat detingut per la seva presumpta participació en el crim, en què la policia sospita que hi ha més persones involucrades.

El detingut va ser vist conduint diverses vegades una camioneta negra acompanyant Segarra als caixers, segons el diari The Nation.