El català Artur Segarra, detingut com asuposat autor de l'assassinat de l'executiu David Bernat a Tailàndia, tenia a Espanya una ordre de crida i cerca des de 2015 per evadir la Justícia espanyola. Segarra, que va ser detingut diumenge a Cambodja, es troba ja a Tailàndia, on la policia es mostra convençuda que és l'autor del crim del consultor català David Bernat, el cadàver del qual va aparèixer desmembrat en almenys set parts a final de gener i principis de febrer en diferents zones del riu Chao Phraya de Bangkok.

Sobre el detingut hi havia una ordre de crida i cerca emesa al maig del 2015 pel jutjat penal número 14 de Barcelona, on té pendent un judici en el qual estava acusat d'estafa, tinença il·lícita d'armes i falsificació de documents.

L'arrestat era suposadament un dels líders d'una xarxa d'estafes a gent gran a Barcelona que va entabanar un centenar d'ancians, als quals l'organització enganyava comprant-los els seus pisos a canvi d'una renda vitalícia. Segons la policia tailandesa, Bernat va ser segrestat i extorquit amb l'objectiu d'aconseguir accés als seus comptes bancaris a Singapur.