Els dos titellaires empresonats des de dissabte passat acusats d'enaltir ETA i Al-Qaeda en un espectacle de carnestoltes celebrat a Madrid han sortit de la presó de Soto del Real aquest dimecres a les 17.45 hores.

Raúl García Pérez, de 34 anys, i Alfonso Lázaro de la Torre, de 29, han deixat la presó després que el jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno, a instàncies del fiscal, hagi acceptat el seu recurs i ordenat la seva posada en llibertat.

Moreno ha emès l'ordre després que els titellaires hagin passat cinc dies a la presó de Soto del Real per un delicte d'enaltiment del terrorisme i un altre contra els drets fonamentals que haurien comès durant una representació al barri madrileny de Tetuán amb motius dels carnestoltes en el qual hi havia públic infantil.

El mateix magistrat que va ordenar dissabte passat el seu ingrés a la presó ha admès el recurs de reforma presentat per la defensa dels membres de la companyia 'Títeres desde abajo', que ha estat recolzat ara per la Fiscalia en entendre que ha disminuït el risc de fugida i de reiteració delictiva en haver-se confiscat el seu material i haver-se rescindit els seus contractes.

El jutge ha ordenat que prestin compareixences diàries en el jutjat i els ha prohibit sortir del territori nacional. Després de comprovar els arguments de la defensa dels acusats, el jutge considera que ha quedat acreditat el seu arrelament familiar i infereix " que no tractaran de sostreure's a l'acció de la Justícia, per la qual cosa el risc de fugida queda molt minvat".

El fiscal havia sol·licitat a Moreno la posada en llibertat dels titellaires Alfonso Lázaro i Raul García amb la imposició de compareixences diàries al jutjat més proper al seu domicili i la prohibició de sortir del territori nacional, en considerar que no hi ha risc que fugin ni que representin de nou l'obra 'La Bruja y don Cristóbal', que els va conduir dissabte passat a presó.