La senadora i exalcaldessa de València Rita Barberá està molt enfadada perquè creu que el partit no l'ha defensat com ella entén que es mereix,. Rita Barberá ha estat en qüestió des que es va produir l'Operació Taula a la província de València, que va destapar una xarxa de comissions al voltant de l'empresa Imelsa i sospites de blanqueig i en la qual van ser detinguts 9 dels 10 regidors del Partit popular a l'ajuntament de la capital valenciana, inclosa la secretària del Grup i tresorera, Mari Carmen García Fuster, i l'expresident del PP a la província de València Alfonso Rus.

Els dubtes han planat sobre ella, encara que, de moment, no té la qualitat d'investigada en el procediment que s'està seguint al Tribunal Superior de Justícia valencià.

Per això, els seus propis companys de files li han demanat, primer que donés explicacions i després que fes «un pas enrere». Ho va fer el vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, que va assegurar que és Barberá qui «ha de donar les explicacions corresponents».

«No sé si el problema és Rita Barberá o no, però sembla evident que al PP de València cal fer una regeneració absoluta i completa», va defensar Cristina Cifuentes, qui admetia que li fa «vergonya» aixecar-se als matins i veure que han detingut a algú acusat de corrupció.

Per altra banda, el Jutjat d'Instrucció número 18 de València va citar a declarar com a investigats els exregidors Emilio del Toro i Ramón Isidro Sanchis. A més de les citacions dels dos edils, el jutge va reclamar la presència d'altres disset persones, entre elles diversos assessors.

Ahir, segona jornada de declaracions per aquest suposat cas de blanqueig, van declararla regidora Maria Ángeles Ramon-Llin i els exregidors Silvestre Senent i Ana Albert, a més de sis assessors.