Ganemos Madrid, la formació integrant de Ahora Madrid promoguda entre d'altres per la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Celia Mayer, va criticar l'«escassa valentia» de l'Alcaldia en no defensar els titellaires empresonats sota l'acusació d'enaltiment del terrorisme.

L'alcaldessa, Manuela Carmena, va anunciar dilluns l'obertura d'una investigació per depurar les responsabilitats en la manca de control de la programació del Carnaval que va permetre anunciar aquesta representació per a un públic infantil, al resultat de la qual va lligar el futur de la responsable de Cultura municipal.

Ho va fer després que, dos dies abans, la pròpia Mayer anunciés el cessament de dos responsables de la programació i que l'Ajuntament avancés divendres passat que denunciaria l'incompliment del contracte per part dels artistes.

En un comunicat, Genemos Madrid va donar suport als artistes detinguts i va considerar la seva detenció i empresonament un «greu atemptat contra els drets civils».

Actuació «difícil d'entendre»

La formació considera «difícil d'entendre» l'actuació de l'Ajuntament, que segons el seu parer s'ha plegat a les «demandes de la propaganda mediàtica» i ha contribuït a la «judicialització» de l'episodi dels titelles en culpabilitzar els actors, criticar el seu espectacle i cessar càrrecs de l'organització del carnaval. «Ahora Madrid, no miris cap a una altra banda. Recorda que la tebiesa, si és prolongada, es converteix en omissió, quan no en complicitat», va dir.