L'expresident del Govern balear, Jaume Matas, ha assegurat avui davant el tribunal que jutja el cas Nóos que desconeixia els termes en què es va contractar a Iñaki Urdangarin i que s'ha assabentat pel judici.

"Intentaré restituir el dany que he causat i assumir la meva culpa i responsabilitat perquè jo vaig donar la instrucció inicial", ha reconegut Matas, al mateix temps que ha admès que van fallar els controls sobre la despesa. "Jo vaig prendre l'ordre inicial que ha desembocat en aquestes actuacions", ha destacat.

Matas ha explicat que l'oficina de seguiment de l'equip ciclista Illes Balears-Banesto va ser la "comissió" o el "peatge" que va demanar Iñaki Urdangarin com "intermediador" per aconseguir aquest patrocini.

"La meva instrucció va ser: si Urdangarin aconsegueix el projecte, cal pagar-li un peatge", ha confessat Matas, qui ha reconegut que va acordar pagar a dit 300.000 euros a Urdangarin com a comissió per formar l'oficina de seguiment de les Illes Balears-Banesto.

A més, ha admès que l'ordre inicial de contractar amb Urdangarin va ser seva però s'ha desvinculat de les irregularitats administratives comeses després per donar curs al seu mandat.

"Ens interessava estar bé amb la Família Real"

Matas ha assenyalat també que "ens interessava estar bé amb Iñaki Urdangarin i especialment amb la Família Real".

"Assumeixo la meva culpa i intentaré restituir el dany produït", ha recalcat taxatiu l'exministre a la seva declaració en el judici del cas Nóos que se celebra a Palma.

Matas declara com acusat en el judici on afronta una petició de condemna d'11 anys de presó pels presumptes delictes de prevaricació, malversació, frau i tràfic d'influències pels contractes del Govern balear amb Nóos per organitzar dos fòrums de turisme i esport i portar l'oficina de seguiment de l'equip ciclista Illes Balears-Banesto, per un total de 2,5 milions d'euros.