La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, va assegurar ahir que sent que té el suport de la direcció nacional del partit, després dels registres ordenats pel jutge del cas Púnica, un d'ells a la seu del carrer Gènova, i va sostenir que no li consta que hi hagi hagut finançament il·legal.

En declaracions abans de comparèixer en la comissió sobre corrupció política de l'Assemblea de Madrid, Aguirre va respondre «esclar» a la pregunta de si se sent defensada per l'executiva del PP, encara que va reconèixer que ningú de la direcció l'ha cridat.

La líder dels populars madri?lenys es va referir en la comissió parlamentària als registres ordenats ahir pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco per investigar si els pagaments de la trama Púnica van servir per finançar il·legalment al partit. «No hi va hagut cap finançament il·legal, que a mi em consti, en el PP de Madrid», va afirmar.

Aguirre va assenyalar que els registres del jutge Velasco «són conseqüència, pel que sembla, d'una agenda que tenia Granados amb unes inicials». Aquestes lletres, segons va relatar, les «va traduir» el presumpte cervell de la Púnica, David Marjaliza, qui també «sembla» que va lliurar al jutge les factures de com va finançar la campanya electoral de 2011 de Tomás Gómez.

No obstant això, l'expresidenta madrilenya va manifestar que sembla que «aquest tema» no li interessa als membres de la comissió de recerca, ja que Gómez no ha estat citat perquè comparegui.

Aguirre, que havia estat citada per informar sobre els contractes de l'Agència d'Informàtica i Comunicacions de la Comunitat de Madrid, vinculada al cas Púnica, va assegurar que durant els 33 anys que porta en política va nomenar a 500 càrrecs i solament dos li van sortir malament.

En concret, va assenyalar a Francisco Granados, qui actualment està a la presó per la seva implicació en la trama Púnica, i a l'exconseller de la Comunitat Alberto López-Vell, imputat en el cas Gürtel.

«Crec que tots els que estem aquí sabem que la corrupció ens està destrossant a tots i els que creen que no perquè són partits nous estan molt equivocats», va indicar en referència a Podem i Ciutadans, alhora que va sostenir que els imputats del PSOE «multipliquen per deu» els del PP.

També va manifestar la seva confiança en l'exconseller de Presidència Salvador Victoria i l'exconsellera d'Educació Lucía Figar, que van presentar la seva dimissió després de ser imputats en l'operació Púnica.

El portaveu de Ciutadans en la comissió, César Zafra, va criticar Aguirre en dir-li que no cessa els imputats, sinó que els «mou a un altre lloc», i li va retreure que tingui com a assessora de comunicació del grup municipal popular l'exdirectora de Mitjans de la Comunitat de Madrid Isabel Gallego, investigada també en el cas Púnica.

«Hi ha imputacions i imputacions (...) la imputació de la senyora Gallego i Figar al meu judici acabarà quedant molt clar que no han tingut absolutament cap irregularitat penal», va sostindre.

En la comissió també va declarar l'empresari Alejandro de Pedro, considerat el «conseguidor» de contractes públics per a la trama Púnica, que va dit sobre els comptes dels treballs que va fer per al PP de Madrid i el Govern regional: «Una cosa és signar-les i una altra cosa és que me les hagi de llegir».

La compareixença d'Aguirre va causar un gran enrenou mediàtic en produir-se hores després dels registres a la seu del PP de Madrid, que van portar al president de Ciutadans, Albert Rivera, a afirmar que «no comparteix» la «gestió de la corrupció ni la manera d'entendre la regeneració que té la cúpula» del partit. El portaveu del PSOE en el Senat, "scar López, va assegurar que el finançament irregular ha estat un «modus operandi» del PP.

El sotssecretari de Sectorial del PP, Javier Maroto, va reconèixer ahir que «s'han tolerat conductes absolutament intolerables i inadmissibles» i va advertir sobre la corrupció: «Ja n'hi ha prou d'aquest color, caigui qui caigui».

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va dir que «espera i desitja» que la Justícia «actuï amb la rapidesa més gran possible», mentre que el conseller de Presidència i portaveu del Govern regional, Ángel Garrido, va dir que el PP de Madrid i l'Executiu regional «evidentment són molt diferents».