El primer ministre francès, Manuel Valls, va advertir que és "una certesa" que hi haurà altres atemptats "de gran abast" a Europa, i que el món està vivint una nova època d'"hiperterrorisme". Valls va assenyalar en la Conferència sobre Seguretat a Munic que "hem d'explicar la veritat als nostres pobles: hi haurà altres atacs, atacs de gran abast, és una certesa. Aquest hiperterrorisme està aquí per quedar-se, tot i que hem de combatre'l amb la màxima determinació". Fa només una setmana el primer ministre francès assegurava que el nivell d'amenaça era "sens dubte" superior al d'abans dels atemptats gihadistes del 13 de novembre.

"Hem entrat, així ho sentim, en una nova època caracteritzada per la presència duradora de l'hiperterrorisme, que es troba en la confluència d'un pseudomessianisme religiós i de l'ús del terror en massa", va explicar Valls en aquesta conferència batejada com el "Davos de la seguretat".

"Hem de ser plenament conscients i actuar amb força i lucidesa. Ho torno a dir davant de vosaltres, com ho dic als meus ciutadans: estem en una nova època", va afegir durant una taula rodona en què participava el seu homòleg rus, Dimitri Medvedev.

Per altra banda, el creuament d'acusacions entre els EUA i Rússia viscut a la Conferència de Seguretat de Munic va evidenciar les diferències de fons que mantenen els dos sobre Síria, malgrat l'acord que van aconseguir per frenar la violència.

Els bombardejos russos a Síria -sobre terroristes, segons Moscou, i sobre l'oposició, segons Occident-, així com el paper futur del president sirià, Bashar al-Assad, a qui només defensen Rússia i l'Iran, amenacen la implementació del compromís per a un cessament de la violència a Síria.

El secretari d'Estat dels EUA, John Kerry, es va mostrar optimista en intervenir en la jornada central d'aquesta cita a la ciutat alemanya, i va arribar a assegurar que "les decisions dels pròxims dies i setmanes, i les dels propers mesos, poden fer acabar la guerra a Síria". Per part de Rússia, Dimitri Medvédev va assegurar que "no hi ha cap tipus d'evidència" que Moscou estigui "bombardejant civils" a Síria.