La Conferència de Seguretat a Munic sobre Síria es va tancar ahir amb molt pessimisme sobre les seves possibilitats d'èxit tot i l'acord entre Estats Units i Rússia signat el divendres. I és que mentre hi havia converses, les tropes de Bachar Al Assad van seguir assetjant Alep amb ajuda russa i Turquia va bombardejar l'exèrcit sirià i les milícies kurdes.

El president de la conferència, Wolfgang Ischinger, va parlar de "confiança trencada" i de "narratives diametralment oposades" per definir l'estat de les converses i va reiterar que la situació és "desoladora".

Mentrestant, Obama va urgir a Putin que ordenés el cessament dels bombardejos contra l'oposició moderada síria en una conversa telefònica. Els dos líders van conversar sobre el resultat de la Conferència de Seguretat de Munic.

Els EUA també van llançar un missatge cap a Turquia, a qui va demanar que deixi de bombardejar les milícies kurdes, i va oferir el paper del país per convèncer els kurds de no agafar més territori a la frontera amb Turquia. El vicepresident Joe Biden va demanar "moderació" a Ankara.

També hi va dir la seva Aràbia Saudita, que va demanar la renúncia d'Al Asad com a solució per acabar amb l'Estat Islàmic. "Al Asad ha fracassat malgrat l'ajuda de l'Iran i ho continuarà fent", va dir un portaveu.