L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha decidit assistir a l'acte institucional de comiat a Muriel Casals que té lloc al Parlament aquest dijous a la tarda. Pujol s'ha assegut a les últimes fileres de l'auditori per seguir l'homenatge. Tot i que la cambra catalana no l'ha convidat específicament, qualsevol persona que hagi estat diputat pot entrar-hi.

L'assistència de l'expresident ha sigut una sorpresa ja que no acostuma a participar en aquest tipus d'actes. De fet, l'últim gran acte institucional, el de la presa de possessió de Carles Puigdemont com a president, no va comptar amb la seva presència. L'últim cop que Pujol va trepitjar el Parlament va ser precisament el 23 de febrer del 2015, el dia que va declarar davant la comissió d'investigació sobre frau fiscal i corrupció, creada precisament arran de la seva confessió.

Albiol, l'absent

Per la seva banda, el líder del PPC, Xavier García Albiol, no assistirà a l'acte institucional d'homenatge a Casals. El dirigent popular serà l'únic president de grup parlamentari que no estarà present i des del partit al·leguen que tenia ja concertades dues entrevistes amb dos programes de televisió de cadenes estatals que coincideixen en horari amb l'acte.

És per aquest motiu que no se'l podrà veure al costat de Jordi Turull (JxSí), Inés Arrimadas (C's), Miquel Iceta (PSC), Lluís Rabell (Catalunya sí que es pot) i Mireia Boya (CUP), tots ells presidents de grup.

La direcció del grup parlamentari de Junts pel Sí anirà en bloc a l'acte organitzat al Parlament, així com al que ha ideat Òmnium al Parc de la Ciutadella. Jordi Turull, Marta Rovira, Germà Bel, Lluís Llach i Josep Maria Forné encapçalaran la delegació del grup, que comptarà amb una trentena de diputats.

Per part de Ciutadans hi acudirà la cúpula directiva del grup parlamentari al complet: la presidenta, Inés Arrimadas; el portaveu a la cambra catalana, Carlos Carrizosa; el portaveu adjunt, Fernando de Páramo; així com el vicepresident segon de la Mesa, José María Espejo-Saavedra. En una atenció als mitjans aquest dijous, Carrizosa s'ha referit a Muriel Casals com "una política destacada", i ha dit que "com a signe de respecte a ella, als que tenen la seva mateixa ideologia, als seus parents, amics i companys", Ciutadans vol assistir a l'acte organitzat al Parlament en la seva memòria. Un acte que espera que sigui de caire institucional i "neutre" per tal que "tothom s'hi senti còmode".

També hi haurà una àmplia representació del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, amb Lluís Rabell al capdavant, així com el portaveu parlamentari, Joan Coscubiela; el portaveu adjunt, Albano Dante-Fachin; els diputats Gemma Lienas, Marta Ribas i Hortènsia Grau; així com el secretari de la Mesa Joan Josep Nuet.

En representació d'ICV, partit al qual va estar vinculada Muriel Casals, hi acudiran els excoordinadors nacionals Joan Herrera i Dolors Camats i l'exdiputat Jaume Bosch, també company de l'homenatjada al PSUC.Malgrat que Garcia Albiol no serà a l'acte per motius d'agenda, en representació del PPC, sí que està previst que assisteixin altres membres del grup parlamentari.

La CUP també ha confirmat que serà a l'acte i que pràcticament tots els seus diputats seran a la sala d'actes del Parlament.