Podem ha retocat en el seu programa de govern el polèmic incís en què proposava que els membres del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Constitucional siguin nomenats amb criteris de mèrit i capacitat, però també de «compromís amb el projecte de canvi que han de liderar». Aquesta proposta havia provocat dures crítiques des de les associacions de jutges i fiscals, que consideraven que aquest document atacava la independència judicial.

En la nova redacció, Podem manté que la seva elecció «haurà de produir-se per consens sota la lògica que els equips de govern estaran necessàriament compostos per persones capaces, amb diferents sensibilitats polítiques, però compromeses amb el programa del Govern del Canvi».

Per part seva, el líder de Podem, Pablo Iglesias, va advertir al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que la «prepotència» i l'«arrogància» és «mala política» si el que es vol és un govern de coalició i va alertar que seria «decebedor» que el PSOE tanqués un pacte amb Ciutadans i el PP.

Iglesias va avançar que Podem «es deixarà la pell» i treballarà «fins a l'últim minut» per poder arribar a un acord que permeti un govern d'esquerres amb el PSOE i IU.

«Segueixo disponible per presentar al secretari general del PSOE el nostre document i per dialogar», va recordar. Per això, considera que és el moment de «baixar el to» perquè els ciutadans que han votat dos partits no volen, segons el seu parer, que es tractin «malament» sinó veure'ls dialogant.

El portaveu del Grup Socialista al Senat, "scar López, va respondre que és «una broma de mal gust» que Iglesias «parli d'humilitat i de supèrbia», suggerint que el líder de Podem és un superb. López va rebutjar «l'obsessió per controlar-ho tot» de Pablo Iglesias, que en la seva proposta de Govern vol dirigir una Vicepresidència que controli el CNI i el BOE.