El tribunal del cas Nóos ha tornat a canviar el calendari del judici i la infanta Cristina declararà al final del torn previst per als acusats, fet que es podria produir la setmana que ve o fins i tot la següent si s'allarguen les compareixences de Diego Torres i Iñaki Urdangarin La germana del Rei, encausada com a cooperadora necessària en dos delictes fiscals del seu marit, Iñaki Urdangarin, només està acusada pel sindicat Manos Limpias, que exerceix l'acció popular.

Després de completar-se en menys de dos minuts la declaració de la dona de Diego Torres, Ana María Tejeiro, que només va respondre al seu advocat, la presidenta del tribunal de l'Audiència de Palma, Samantha Romero, va comunicar que avui no se celebrarà judici i que la vista continuarà dimarts que ve, quan començarà a declarar Torres.

Com que les acusacions van demanar temps per preparar els seus interrogatoris al soci d'Urdangarin, les magistrades van optar perquè no comenci a declarar avui sinó dimarts. La seva declaració es preveu llarga, ja que el seu advocat ha anunciat que respondrà a totes les parts que li formulin preguntes, i també la del marit de la Infanta, el següent a comparèixer, de manera que el tribunal ha habilitat les tardes de les quatre jornades de vista previstes per a la setmana que ve.

Previsible retard

Quan acabin Urdangarin i Torres els correspondrà declarar, en cas que no s'alteri de nou l'ordre, a Salvador Trinxet i la germana del Rei, però la declaració del primer no podria celebrar-se divendres 26 per incompatibilitat del seu advocat. Davant el previsible retard de les declaracions dels dos socis de l'Institut Nóos i les dificultats per situar la declaració de Trinxet, el tribunal no va concretar la data de compareixença de la Infanta i va avisara les parts que podria assenyalar jornades de judici en la primera setmana de març, que inicialment estava vacant.

Per altra banda, Iñaki Urdangarin es va reunir el 2004 amb la llavors alcaldessa Rita Barberá per oferir-li l'organització d'un fòrum de turisme i esport, que a ella li va semblar positiu, de manera que li va indicar que traslladés la proposta a la Fundació València Turisme Convention Bureau.

L'exvicealcalde de València Alfonso Grau va declarar que la «presència» d'Urdangarin a Nóos era «la que donava fiabilitat» a l'organització dels fòrums València Summit, perquè «tenia contactes amb altes personalitats»