El secretari general del grup parlamentari de Ciutadans, Miguel Gutiérrez, considera «lamentable» que el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, estigui «mirant al sostre» esperant que no es pugui formar un govern i calgui convocar noves eleccions.

Gutiérrez es va referir així a les paraules de dijous de Rajoy captades per un micròfon a la cimera europea de Brussel·les, en què no creia que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, tingui èxit en la seva investidura i pronosticava que hi hauria noves eleccions generals el 26 de juny.

«La inacció del president és evident, potser és que està molt satisfet de no haver fet res», va ironitzar Gutiérrez. Per al dirigent de Ciutadans, tant el PP com Podem estan «de campanya electoral» apostant pel «fracàs» i volen que no s'aconsegueixi un acord de govern i calgui convocar nous comicis.

Gutiérrez també va criticar l'oferta del PP d'una Vicepresidència per a Albert Rivera en un hipotètic govern de gran coalició al costat del PSOE. «El PP es posa al nivell d'Iglesias, que ofereix presidències quan no toca», va fer broma.

Per part seva, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría,

va explicar que l'opció del cap de l'Executiu és «formar un Govern d'àmplia majoria parlamentària» entre PP, PSOE i Ciutadans i no repetir les eleccions generals. «L'opció de Rajoy no és que hi hagi eleccions generals, és formar un Govern d'àmplia majoria parlamentària, sigui de coalició o com sigui. Però aquesta opció depèn del PSOE i la del PSOE depèn de Podem»,va destacar la vicepresidenta, per a qui aquesta és «l'opció més probable» vista l'evolució de les negociacions.

Va assenyalar que aquesta situació «forma part de la lògica ja que parlem de probabilitats, no de realitats», i va afegir que Sánchez ara per ara no té -«no hi ha constància pública», va dir- «els acords necessaris per formar Govern».