El Govern nord-americà va confirmar haver bombardejat a Líbia un camp d'entrenament del grup gihadista Estat Islàmic, acció en la qual van morir almenys 40 persones, després de tenir coneixement que els extremistes que hi eren suposaven «una amenaça directa» per als Estats Units. Segons va explicar el portaveu del Pentàgon, Peter Cook, l'atac aeri contra les instal·lacions de l'EI es va dur a terme «d'acord amb les lleis internacionals» i amb el coneixement de les autoritats líbies.

«Durant la nit, es va realitzar un atac aeri a Líbia, dirigit contra el camp d'entrenament de l'EI prop de Sabratah, i contra Nuredine Chouchane, també conegut com Sabir, de nacionalitat tunisiana i qui era un facilitador d'alt nivell de l'EI a Líbia», va assegurar Peter Cook.

«Vam decidir portar a terme aquesta acció contra Sabir al camp d'entrenament després de determinar que tant ell com els combatents de l'EI en aquestes instal·lacions estaven planejant atacs als Estats Units i altres interessos occidentals a la regió», va afegir el portaveu, que no va confirmar la mort del gihadista.

Cook va recordar que Sabir va ser considerat un dels sospitosos de perpetrar l'atac al Museu del Bardo a Tunísia, al març de 2015, en què van morir 25 persones, i ha facilitat el moviment de potencials combatents estrangers afiliats a l'El des de Tunísia a Líbia i altres països.

«Com saben, aquesta no és la primera vegada que hem emprès una acció directa a Líbia i en contra d'altres objectius d'alt valor de l'EI i pot ser que no sigui l'última», va advertir Cook.