Veredicte de culpabilitat contra les tres acusades de matar Isabel Carrasco

El fiscal sol·licita 22 anys de presó per a Montserrat González i Triana Martínez i 12 anys per a la policia Raquel Gago

21.02.2016 | 00:00
Les processades escoltant el veredicte del jurat popular.
Les processades escoltant el veredicte del jurat popular.

El jurat del judici pel crim de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, ha declarat culpables d'assassinat en concurs ideal amb un delicte d'atemptat a l'autoritat i tinença il·lícita d'armes Montserrat González, la seva filla, Triana Martínez, i la policia local Raquel Gago. Després de la lectura del veredicte de culpabilitat, el fiscal del cas, Emilio Fernández, ha reclamat 22 anys de presó per a Montserrat González i per a la seva filla -19 per l'assassinat en concurs ideal amb un delicte d'atemptat a l'autoritat i 3 per tinença il·lícita d'armes. En el cas de Raquel Gago, el fiscal ha rebaixat la petició de pena a 12 anys pels mateixos delictes, encara que ha tingut en compte algun dels atenuants plantejats per la seva defensa.
Per la seva banda, el lletrat José Ramón García, que representa Montserrat González i la seva filla, ha demanat al tribunal que es condemni les seves patrocinades a 17 anys i 6 mesos pels delictes d'atemptat i assassinat, així com a la pena mínima -2 anys- per tinença il·lícita d'armes. El lletrat, que ha anunciat que presentarà un recurs, també ha sol·licitat que es concedeixi la llibertat provisional a Triana.
L'advocat Fermín Guerrero, que representaRaquel Gago, ha demanat per a la seva clienta la pena mínima que es preveu per als tres delictes, un total de deu anys: vuit pels delictes d'assassinat i atemptat i dos per tinença il·lícita d'armes. Aquest lletrat també ha anunciat que recorrerà la sentència i ha demanat que la seva patrocinada continuï en llibertat condicional, ja que ha demostrat que no existeix risc de fugida i perquè hi ha l'opció de l'indult.
Sobre la possibilitat de demanar l'indult, el jurat considera que Montserrat González no pot gaudir d'aquesta opció mentre que respecte de Triana, quatre dels membres del jurat s'han posicionat a favor que s'apliqui de forma parcial i cinc en contra. En el cas del Raquel Gago, cinc membres del jurat estan a favor d'un hipotètic indult parcial i quatre en contra.
El jurat també ha considerat que no hi ha motiu per sol·licitar la suspensió de la pena en el cas de Montserrat, mentre que per Triana un dels seus membres s'ha mostrat a favor i vuit en contra; i per a Raquel, quatre a favor i cinc en contra.
El jurat ha hagut de respondre a les 84 preguntes que els va traslladar el president del tribunal, Carlos Álvarez, per basar el seu veredicte.
En el cas de Montserrat González i Triana, el jurat ha vist provat per unanimitat totes les qüestions que implicaven a mare i filla en els tres delictes dels quals estaven acusades. Pel que fa a Raquel, el jurat l'ha qualificat com a culpable dels tres delictes per majoria de set dels nou membres que ho conformaven.

El testimoni clau
El testimoni del policia jubilat, Pedro Mielgo, ha sigut clau per al veredicte de culpabilitat doncs la seva declaració va desmuntar la versió que va oferir Montserrat González, qui va assegurar que va llençar la bossa amb l'arma a l'entrada d'un garatge només abandonar la passarel·la on va disparar contra Carrasco. El policia la va seguir i li va veure la bossa fins a la plaça de Colom i la fiscalia sempre ha sostingut que la mare va entregar la bossa a la seva filla perquè amagués l'arma.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Lloc on s'ha trobat el cadàver de la jove.
Troben el cos nu de la jove desapareguda a València

Troben el cos nu de la jove desapareguda a València

Detenen un amic de la noia de setze anys que faltava de casa seva des de dimecres

La mare de Diana Quer: ´Se l´han emportat, és clar´

La mare de Diana Quer: ´Se l´han emportat, és clar´

La mare de la jove es mostra esperançada que la troballa del seu mòbil aporti llum a la investigació

El PSOE, pendent de la decisió de Pedro Sánchez sobre la investidura de Rajoy

El PSOE, pendent de la decisió de Pedro Sánchez sobre la investidura de Rajoy

L'exlíder socialista no descarta renunciar a la seva acta de diputat abans de la votació...

Rajoy haurà d´esperar fins a demà per ser president en perdre la primera votació

Rajoy haurà d´esperar fins a demà per ser president en perdre la primera votació

El cap de l'Executiu evita criticar el PSOE,?Ciutadans o el PNB i anuncia que suspèn els efectes...

Pablo Iglesias: «Hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora»

Pablo Iglesias: «Hi ha més delinqüents potencials en aquesta cambra que a fora»

El secretari general de Podem reclama per al seu partit el paper d'«oposició real» després que el...

Rajoy no és investit en primera votació

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

Enllaços recomanats: Premis cinema