L'ex-vicealcalde de València Alfonso Grau ha estat detingut per la Guàrdia Civil per un suposat delicte continuat de suborn després de la denúncia d'un particular, han indicat a Efe fonts de la investigació.

Es tracta d'una operació dirigida per la Fiscalia provincial de València per la qual s'estan practicant diversos registres.

Entre ells, la seu social de l'empresa Tramvia Tours, diversos domicilis i una joieria, han indicat les mateixes fonts.

La detenció, que ha dut a terme la Unitat Orgànica de Policia Judicial de València, no té relació amb la trama de finançament il·legal que s'investiga en l'operació Taula, derivada del cas Imelsa.

Respecte a aquest darrer cas, la Guàrdia Civil assenyala a l'expresident del Consell Francisco Camps com el "recaptador" de la trama de comissions il·legals del PP a la Comunitat Valenciana i "nexe" amb la "caixa B" del partit a Gènova, segons la informació feta pública avui per la Cadena Ser citant fonts de la investigació.

Camps seria el "recaptador" de les "cinc caixes B" que el PP tenia a la Comunitat Valenciana, on, sempre segons aquestes fonts, rebia el "diner negre" procedent de "mossegades d'empresaris que, després, resultaven adjudicataris de concursos públics "arreglats" en diferents conselleries durant el període comprès entre 2003 i 2011".

A València hi havia "tres caixes B", mentre que les altres dues es localitzaven a Alacant i Castelló. En aquesta última província, el "recaptador" seria l'expresident de la diputació, Carlos Fabra, avui a la presó. A Alacant encara no s'ha pogut determinar la identitat de la persona que s'encarregava de gestionar aquest suposat diner negre.

L'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha negat de forma "categòrica" i "rotunda" aquestes acusacions, que titlla d'"absurdes". Segons l'expresident del PPCV, "mai" ha "recaptat" ni "organitzat gens il·legal".