Demà arrenca una setmana crucial per al judici del cas Nóos que comptarà amb la declaració de Diego Torres, continuarà amb la compareixença del seu soci Iñaki Urdangarin i, si no s'allarga més del que es proposa el tribunal, es culminarà amb la infanta Cristina.

Els fundadors de l'institut Nóos, acusats de delictes que els podrien suposar penes que sumen 49 anys de presó, són l'eix d'una suposada trama corrupta que té a la infanta Cristina en el punt de mira, tot i que el seu presumpte paper és marginal, ja que està encausada per cooperació en delictes fiscals del seu marit només per l'acusació popular de Manos Limpias.

El calendari de la vista de Nóos davant la secció primera de l'Audiència de Palma es reprèn amb la compareixença de Torres després d'haver resultat alterat a petició d'alguns lletrats per la concurrència d'altres compromisos, el que ha deixat a l'aire la data concreta en què compareixerà la infanta, que, si no torna a haver-hi canvis, serà l'última.

Les magistrades Samantha Romero, Elionor Moyà i Rocío Martín han habilitat sessions de matí i tarda per als quatre dies de judici i no descarten fixar jornades els dies 2, 3 i 4 de març per acabar les declaracions dels acusats que resten: Torres, Urdangarin, l'assessor fiscal Salvador Trinxet i Cristina de Borbó.

Torres, presumpte autor de delictes de prevaricació, frau, tràfic d'influències, malversació, contra Hisenda, falsedat, estafa, falsificació i blanqueig de capitals, respondrà les preguntes que li formulin totes les parts. A Urdangarin, per la seva banda, la Fiscalia sol·licita per a ell una condemna total de 19 anys i mig de presó i Manos Limpias de 26 anys i mig.