La ciutat de Pontevedra declara Mariano Rajoy?«persona non grata»

El?PP considera que la decisió de l'Ajuntament gallec forma part del?«circ de la nova esquerra»

23.02.2016 | 07:11
Assistents al tens ple mostren pancartes.
Assistents al tens ple mostren pancartes.

El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, va ser declarat «persona non grata» per l'Ajuntament de Pontevedra després d'un ple aspre i ple de tensió. En aquest, la corporació municipal va reprovar, amb els vots a favor de PSdeG-PSOE, Marea i BNG, la pròrroga concedida a Ence per mantenir la seva activitat a la ria durant 60 anys més.
La factoria d'Ence (Energia & Celulosa) a Pontevedra, la capital de les Rias Baixas, produeix pasta de paper lliure de clor i energia a partir de la biomassa generada a les muntanyes de l'entorn.
La sessió plenària va haver de ser suspesa en dues ocasions davant els crits i esbroncades dels centenars de persones que, a parts iguals entre defensors i detractors de Ence a la seva actual ubicació, omplien el Teatre Principal per assistir al debat d'aquesta moció.
Durant les dues hores de sessió plenària, un dels impulsors d'aquesta moció, el socialista Agustín Fernández, va lamentar aquesta «traïció» a la ciutat per part d'un veí de Pontevedra «coneixedor d'aquest rebuig social», fet pel qual espera que aquesta declaració com a «persona non grata» serveixi perquè Rajoy «senti vergonya cada vegada que vingui a aquesta ciutat».
Per part seva, el portaveu de Marea, Luis Rei, va assegurar que Rajoy «s'ha guanyat a pols aquest repudi» per haver ampliat la «cadena perpètua» que Ence suposa per a tots els habitants de Pontevedra.
El Partit Popular va abandonar el ple abans de votar-se la moció en assegurar que no participarien en aquest «teatre», però abans el seu portaveu, Jacobo Moreira, va lamentar que aquesta proposta «injusta i desagraïda» converteixi Pontevedra, que sempre ha estat una ciutat «plena de concòrdia, respecte, pluralitat i convivència», en un lloc «tancat i sectari».
En aquest sentit, el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va considerar que la decisió adoptada per la majoria de l'Ajuntament de Pontevedra forma part «del circ de la nova esquerra». «És el comunisme que fa escraches, el que insulta, el que fa juraments no constitucionals a les preses de possessió i el que escenifica la democràcia com l'animal que es fica a la nou i la buida per dins», va afegir el vicesecretari de Comunicació del PP.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern
Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

El debat d'investidura començarà aquest dimecres i acabarà previsiblement dissabte

L´Església prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

L´Església prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

Un nou document del Sant Ofici de l'Església catòlica no accepta tampoc que es divideixin entre...

Comença sense incidents el trasllat dels refugiats de Calais

Comença sense incidents el trasllat dels refugiats de Calais

La Guàrdia Costanera italiana recupera 16 cadàvers d'immigrants en el rescat de 21 pasteres

Comença l´evacuació de «la Jungla» de Calais

Comença l´evacuació de «la Jungla» de Calais

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

L´opció sensata és ser un mateix

En aquests dies difícils per a la gran família socialista, davant la disjuntiva d'afavorir o...

Enllaços recomanats: Premis cinema