El soci d'Iñaki Urdangarin a l'Institut Nóos, Diego Torres, ha afirmat avui en el judici que l'advocat del Rei Joan Carles, José Manuel Romero, i Hisenda supervisaven periòdicament les activitats de l'entitat i els donaven la seva aprovació.

Torres ha assegurat en la seva declaració com a acusat davant el tribunal de l'Audiència de Palma que el secretari de Nóos, Miguel Tejeiro, mantenia trobades diàries amb Romero, "advocat del cap de l'Estat, i li passava comptes" sobre el que feia l'associació sense ànim de lucre que dirigia amb d'Urdangarin.

"A més, cada any, en arribar el mes de juny, el senyor Tejeiro (el seu cunyat i també responsable de la gestió fiscal de l'Institut) es reunia amb un alt funcionari d'Hisenda perquè li revisés les declaracions d'impostos (...), i les hi aprovava", ha subratllat.

Segons Torres, principal acusat en el judici al costat del cunyat del Rei Felip, "això que s'ha dit que la infanta (Cristina) era l'escut fiscal (de l'entramat de Nóos) és absolutament fals", ja que la supervisió de l'Agència Tributària era garantia de legalitat.

L'encausat ha fet aquesta afirmació quan donava explicacions al fiscal del cas, Pedro Horrach, sobre les empreses que, segons el parer de l'acusador públic, eren utilitzades per Torres per treure fora d'Espanya ingressos obtinguts a través de l'Institut Nóos.

Torres s'enfronta a peticions de pena entre 16,5 i 22,5 anys de presó per presumptes delictes de prevaricació, frau, tràfic d'influències, malversació, contra Hisenda, falsedat, estafa, falsificació i blanqueig de capitals.

Horrach està centrant l'inici del seu interrogatori en la novena jornada del judici del cas Nóos en els comptes a l'estranger dels quals era titular Torres o empreses gestionades per ell, qui ha atribuït la responsabilitat de la gestió a Miguel Tejeiro i s'ha preguntat per què el seu cunyat no està al banc dels acusats.