Més de mil persones han denunciat abusos per part del clergat belga

23.02.2016 | 07:11

Més de mil persones van denunciar entre 2012 i 2015 haver estat víctimes d'abusos sexuals per part de religiosos belgues, segons un informe publicat ahir. L'estudi, dut a terme per Manu Keirse, exprofessor de la Universitat Catòlica de Lovaina (KU Leuven) i president de la Comissió interdiocesana per a la protecció dels infants i els joves, assegura que en aquests anys les autoritats eclesiàstiques han pagat 3, 9 milions d'euros a les víctimes d'aquests abusos. «Són víctimes que han esperat durant molt de temps, de vegades 40 anys, per manifestar-se. Són persones grans, a partir de 60 anys», va assenyalar el bisbe de Tournai, Guy Harpigny, que va destacar que són perfils de persones que van resultar greument ferides pels fets.
El 89% de les víctimes tenia menys de 18 anys en el moment dels fets i la resta menys de 10 anys. L'informe enumera les iniciatives adoptades per les autoritats eclesiàstiques per tractar les denúncies de les víctimes. D'una banda, més de 400 víctimes d'abusos sexuals van denunciar els fets a través dels onze punts d'acollida creats per ajudar aquest col·lectiu, mentre que més de 600 ho van fer per mitjà del Centre d'arbitratge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema