El responsable informàtic del PP, José Manuel Moreno, va explicar a la jutge que va esborrar 35 vegades els discos durs dels ordinadors usats per l'extresorer del PP Luis Bárcenas, i que després els va trencar i els va llançar a les escombraries per ordre de l'assessor jurídic del partit, Alberto Durán.

Moreno va mantenir la mateixa versió que Durán i la tresorera del PP, Carmen Navarro, que van declarar anteriorment al Jutjat d'Instrucció Número 32 de Madrid i que van defensar que l'esborrat es va fer segons el protocol del partit i sense que hi hagués cap arxiu als ordinadors.

La jutge Rosa María Freire va prendre declaració a Moreno en una jornada en què va decidir citar de nou com a testimoni Luis Bárcenas, qui en el seu primer testimoni va assenyalar Cospedal com a responsable de donar l'ordre d'esborrar els discs durs dels ordinadors que, segons va dir, guardaven informació sensible sobre l'existència d'una comptabilitat B en la formació política.

Ahir, el responsable informàtic del PP va afirmar que va executar l'ordre d'esborrat i destrucció dels discos durs que li va encomanar Durán, malgrat que el seu responsable directe en el partit és Navarro. Va explicar que va procedir seguint el protocol del partit tot i que en el seu màxim nivell, és a dir, no va realitzar un formatat sinó un «esborrat segur» dels dos discos durs, tot i que va matisar que no hi havia cap arxiu quan va obrir els ordinadors, ni tampoc claus o contrasenyes.

En concret, va fer fins a 35 esborrats dels discos durs, els va trencar i els va llançar a les escombraries. Va manifestar que, a banda de Bárcenas, també ha executat l'esborrat d'altres directius que ja no són al PP fins a en vuit ocasions.