El president del Govern, Mariano Rajoy, va demanar al PP afrontar amb serenitat i sense «histèria» els casos de corrupció que afecten el partit i que, va reconèixer, els han fet un mal «letal». Rajoy va presidir la reunió del Comitè Executiu Nacional del PP en què va aprovar la gestora popular a Madrid després de la dimissió d'Esperanza Aguirre com a presidenta i va ser informada de la que ha creat també el partit a la ciutat de València, on nou dels seus deu regidors PP estan investigats en el marc de l'operació Taula. El president del Govern, segons fonts assistents a la reunió, va demanar que el PP afronti amb serenitat i sense «histèria» aquest tipus de casos perquè no es pot condemnar la gent de manera immediata. Va insistir en el dany «letal» que la corrupció ha fet al PP, en les moltes decisions que s'han pres contra ella i en què hi ha una total disposició a seguir adoptant-les. També va advertir que no poden venir ara altres partits, com PSOE i Ciutadans, a intentant donar lliçons. efe/ddg madrid

L'Operació Taula, per la qual el jutjat número 18 de València investiga el PP d'aquest territori i que actualment compta amb 63 imputats entre polítics d'aquest partit, assessors i empresaris per blanqueig, suborn i malversació entre d'altres delictes, no es limita a la capital de la comunitat autònoma o a la gestió de l'expresident provincial, Alfonso Rus, al capdavant de la Diputació. Fonts de la investigació sostenen que fins ara només han transcendit els càrrecs intermedis de l'entramat corrupte i estableixen un nivell superior. En el mateix, situen l'expresident de la Generalitat i del PP a l'autonomia Francisco Camps.

Segons la Ser, fonts policials asseveren que declaracions de testimonis que romanen sota secret de sumari i les gravacjons del penedit Marcos Benavent, avalen les seves sospites en aquest sentit. Asseveren que Francisco Camps operava com a «recaptador» de diner negre al PP valencià, obtingut mitjançant el pagament de mossegades per part d'empresaris que resultaven adjudicataris dels concursos públics arreglats a diferents conselleries de la Generalitat valenciana, en el període 2003-2011.

L'expresident de la Generalitat valenciana va assegurar que està «completament fart» de les «mentides» i qüestions «insidioses» que es diuen sobre ell, ja que tot i que l'han investigat «de dalt a baix» no hi ha «res de res de res, zero», va afirmar. Va qualificar de «bogeria» que se li atribueixi ser el recaptador de caixes B del partit, i va afirmar amb ironia que és «casualitat» que això es divulgui quan han acabat les declaracions de responsables autonòmics en el judici del cas Nóos, i quan s'havien suspès les declaracions previstes per ahir del cas Valmor.

Per altra banda, L'exvicealcalde de València Alfonso Grau va ser posat en llibertat després de passar diverses hores detingut per la Guàrdia Civil en el marc d'una operació per un suposat delicte de suborn en la qual també va ser arrestat i deixat lliure el responsable de Viajes Transvía, Urbano Catalán.

Al marge d'aquest procés, Grau està processat en el cas Nóos que s'enjudicia a Palma de Mallorca, acusat de prevaricació administrativa, malversació, frau a l'administració i tràfic d'influències en relació amb la contractació de l'Institut Nóos a través de la Fundació Turisme de València, que ell presidia.