El Partit Popular dóna per fet el fracàs del líder socialista, Pedro Sánchez, per ser elegit president del Govern i per això s'ha citat amb Ciutadans per començar a negociar un cop se celebri el debat d'investidura. El secretari general del grup popular, José Antonio Bermúdez de Castro, va avançar aquesta propera reunió «a partir del dia 4» amb Ciutadans per iniciar una negociació, i va apuntar que els representants del partit d'Albert Rivera han demanat als populars que conformin una comissió negociadora a aquest efecte.

Bermúdez també va explicar que els populars havien traslladat als representants de Ciutadans la seva posició «clara, nítida i definitiva» que votaran «no» a la investidura de Sánchez. Preguntat sobre si aquesta cita a la qual s'han emplaçat PP i Ciutadans vol dir que el partit de Rivera també considera que Sánchez fracassarà en la investidura tot i haver arribat a un principi d'acord amb el PSOE, Bermúdez va assenyalar que això haurà de preguntar-ho als dirigents de Ciutadans. I va insistir que «la realitat» és que s'han emplaçat per negociar amb C's després del debat. «Sembla sorprenent però així ha estat», va afegir.

Bermúdez va expressar així mateix els seus dubtes que el PSOE pugui aconseguir un pacte transversal amb Ciutadans i Podem: «Estarien llavors posant una espelma a Déu i una altra al diable, perquè tant Podem en relació a Ciutadans com Ciutadans en relació a Podem han declarat ser incompatibles», va dir.