La Mesa del Senat va acordar traslladar al Tribunal Suprem (TS) la sol·licitud de certificació acreditativa de la condició de senadora de Rita Barberà formulada pel jutge instrucció número 18 de València per determinar si és competent per investigar-la. «No correspon al Senat contestar al jutjat», va explicar el vicepresident de la cambra, Pedro Sanz, en finalitzar la reunió de la Mesa, que considera que ha de ser el Suprem el que comuniqui a l'òrgan judicial inferior si l'exalcaldessa valenciana té o no la condició de senadora. Per això, va aclarir Sanz, la petició s'hauria d'haver dirigit directament a l'alt tribunal, en lloc de com a president del Senat, Pío García-Escudero.

En la seva petició, el jutge sol·licita a la Mesa del Senat que «als efectes de determinar la competència de l'òrgan judicial sobre fets referits a la causa penal referenciada que se segueix en aquest jutjat» remeti «certificació sobre la condició actual de senadora a la present legislatura» de Rita Barberá. El jutjat d'instrucció número 18 de València investiga el suposat cobrament de comissions a canvi de contractes fraudulents i la possible derivació a un suposat finançament il·legal del PP de València.

El suposat cas de suborn pel qual dilluns van ser detinguts l'exvicealcalde de València Alfonso Grau (PP) i l'empresari Urbano Catalán, responsable de l'empresa Viajes Transvía, podria estar relacionat amb les factures de despeses d'Alcaldia que investiga Anticorrupció en el cas Ritaleaks. El grup Transvía està connectat empresarialment amb altres firmes de viatges a les que va contractar el consistori per organitzar viatges de l'exalcaldessa Rita Barberá i amb altres que va poder realitzar Grau. Alhora, s'investiguen les connexions que diversos patrons de la Fundació Turisme València, que presidia Grau, podrien tenir amb empreses adjudicatàries de contractes municipals.

Escorcolls a l'Ajuntament

Per altra banda, agents de Guàrdia Civil es van personr a l'Ajuntament de València per a sol·licitar els contractes de la Mostra de València Cinema del Mediterrani del 2006. Els escorcolls estan relacionats amb les suposades adjudicacions irregulars de l'exregidora de Cultura María José Alcón.

Aquests escorcolls tenen el seu origen en la peça principal d'Imelsa, en la qual s'investiguen suposades comissions il·legals en l'adjudicació de contractes en diverses administracions controlades pel PP, en aquest cas des de l'Ajuntament de València. Els investigadors diferencien així aquestes diligències de les relacionades amb blanqueig de capitals, els contractes adjudicats per la Diputació de València o la contractació suposadament irregular de personal a Imelsa.