La Marina militar italiana va trobar els cossos sense vida de quatre immigrants durant el rescat d'altres 727 que viatjaven a la deriva en diverses embarcacions al Canal de Sicília, l'estret que separa Itàlia del nord d'Àfrica. Un vaixell va rescatar durant el matí 407 immigrants que anaven a bord de tres embarcacions i s'hi van trobar els cossos sense vida de quatre persones.

Més de 100.000 refugiats i immigrants han arribat a Europa pel Mediterrani des de gener, va explicar l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM). D'ells, més de 97.000 van entrar per Grècia i la resta per Itàlia (uns 7.500).

En aquest període es van registrar 410 morts en naufragis, dels quals 321 van perdre la vida en la ruta del Mediterrani oriental, entre les costes de Turquia i les illes gregues, considerada actualment el trajecte marítim més mortífer per als refugiats.

Per altra banda, la policia grega va iniciar una operació per desallotjar les vies del tren a la frontera amb Macedònia, bloquejades des de dilluns per diversos centenars de refugiats, majoritàriament afganesos, en protesta perquè les autoritats de Skopje els impedeixen entrar al seu país. Prop de 300 persones s'havien estirat a les vies, i els efectius policials les van traslladar a diversos autobusos per portar-los de tornada a Atenes o a Salònica.

El campament d'immigrants de Calais, on centenars de refugiats esperen la seva oportunitat per entrar al Regne Unit, va viure una jornada de tensa calma, davant l'ordre d'evacuació parcial dictada pel Govern francès i frenada provisionalment a l'espera d'una decisió judicial. La rutina que s'ha creat al lloc es va veure alterada per la imminència del seu eventual tancament.