El president egipci, Abdelfatah al Sisi, va admetre per primera vegada que l'avió rus sinistrat el passat 31 d'octubre amb 224 persones a bord a la península del Sinaí va ser abatut. «S'ha acabat el terrorisme? No, encara segueix, però tots junts i units podrem amb ell. Qui va abatre l'avió rus? Quin objectiu tenia? Només colpejar el turisme? No, a més pretenia danyar les relacions amb Rússia i amb Itàlia perquè estiguem aïllats i sols», va assenyalar el mandatari en un discurs televisat.

Fins a la data, les autoritats egípcies havien negat que l'avió rus hagués estat abatut deliberadament, com apunten diversos països, i s'havien limitat a assegurar que totes les hipòtesis estaven obertes i que les investigacions en marxa no havien llançat cap resultat concloent.

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) va assumir la seva responsabilitat en l'atac contra l'avió i va assegurar que ho va fer amb una llauna de refresc carregada d'explosiu que va ser introduïda a bord de l'aparell. El passat 18 novembre, els gihadistes van publicar a la seva revista propagandística una imatge del suposat artefacte explosiu fabricat amb una llauna de refresc.